![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
10. Sınıf Arapça | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
arapçaöğretmen
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Mayıs2010 Konum: Rize Gönderilenler: 3921 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16Ekim2010 Saat 23:03 |
İHL 10. Sınıf Arapça Dersi Sözlük “Elif Harfi” Bu bölüm örgün İHL ve Açıköğretim İHL okuyan öğrencilere destek olması amacıyla oluşturulmuştur. Bu bölümde İHL 10. Sınıf Arapça dersi kitabındaki “elif” ile başlayan kelimeleri bulabilirsiniz. Bu bölümde paylaşılan fiillerde çekimi yapılmasını istediğiniz fiilleri belirttiğinizde beraberce çekimlerini yapabiliriz. أ |
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06Mayıs2010 Konum: Rize Gönderilenler: 3921 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
أ آب، أغُسْطُس Ağustos اِبْتَسَمَ gülümsedi, tebessüm etti ابْتِغَاءَ... …için, …amacıyla أَبَدًا asla أَبْكِي ağlıyorum اتَّجِهْ إِلَى –e yönel أَتَوَجَّلُ dolaşıyorum, geziyorum اتَّصِلْ بِـ -e telefon et اتَّفَقْنَا anlaştık أَتَوَاصَلُ sürdürüyorum, devam ettiriyorumَ إِجَازَة tatil اِجْتِمَاعِيَّة sosyal أَجْر sevap, ecir أَحْبَبْتُ sevdim اِحْتِبَاس حَرَارِيّ küresel ısınma اِحْتِسَاب hesaplamak, tasarlamak أَحْجِزُ rezervasyon yapıyorum أَحْرِصُ özen gösteriyorum إِحْصَائِيَّاتُ istatistikler حِضْن (ج) أَحْضَان kucak, kucaklar أَحْلَى daha tatlı, daha hoş اِخْتَارُوهُ onu seçtiler اِخْتِرَاعَات icatlar اِخْتِيَارِيّ seçmeli, isteğe bağlı أَخَّرْتُ geciktirdim أَدَاءُ المَنَاسِك hac ibadetinin yapılması أَدَوَات أَوَّلِيَّة öncelikli araç gereçler آذَار، مَارِس Mart أَذْكُرُ söylüyorum, hatırlıyorum أُذْن kulak أَذُوقُ tadıyorum آرَاء görüşler اِرْبِطُوا bağlayınız أَرْبَعُمِائَة dört yüz أَرْبَعُونَ kırk |
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
أَرْسِلْ gönder أَرِنَا bize göster أَرْنَب tavşan اِزْدَادَ arttı, çoğaldı أَزْيَاء kıyafetler اِسْتَأْجَرَ kiraladı اِسْتِبْيَان anket اِسْتَرَحْتُنَّ فِي anket اِسْتَضَافَ –i ağırladı, -i konut etti أَسْتَطِيعُ –ebilirim, -abilirim اِسْتِعْرَاضَات gösteriler اِسْتَلِمْ teslim al اِسْتَمَرَّتْ devam etti الإِسْعَافَات الأَوَّلِيَّة ilk yardım أَسَف üzüntü, esef اِسْمَحْ müsaade et أَسْمَر esmer (erkek) اشْتَقْتُ إِلَى özledim |
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
أَشْرِطَة kasetler, şeritler اشطب çiz, sil أَشْقَر sarışın (erkek) أَشُمُّ kokluyorum, koklarım أَصَابِع parmaklar اِصْطَدَمَ çarptı أَصْلَع kel الأَضَاحِي kurban hayvanlar إِضَافِيَّة ek, ilave أَضْحِيَة kurbanlık hayvan أَضَعُ bırakıyorum, koyuyorum اِضْغَطْ عَلَى –e bas, -i tıkla أَطِبَّاء doktorlar اِطَّلَعَ عَلَى …hakkında bilgi sahibi olmak أُطْلِقَ عَلَيْهِ …olarak adlandırıldı أَظَافِر tırnaklar أَظُنُّ sanırım, zannederim أَعْبَاء yükler, ağırlıklar اُعْبُرْ geç! اُعْبُرْنَ (bayanlara hitaben) geçiniz! اِعْتَبَرَ kabul etti, saydı أَعْجَبَنِي hoşuma gitti أَعَدَّ hazırladı إِعْدَاد hazırlama, hazırlık أَعْشَاب otlar أَعْلاَم bayraklar إِعْلاَن ilan, anons, reklam أَعْوَادُ الكِبْرِيت kibrit çöpleri أَعْيَاد bayramlar أَغْلَب الأَحْيَان çoğunlukla, çoğu zaman أغْلِقْ kapat اُفْتُتِحَ açıldı أفْظَعَ en berbat |
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
أَفْعَال eylemler, fiiller أَقْبَلْتَ geldin, -e yöneldin اِقْتَرَحَ önerdi, teklif etti أَقْرَاص tabletler, diskler أَقْرَاص مُدَمَّجَة Cd-rom أَقْطَعُ koparırım, keserim إِقْلاَع (uçak) kalkmak اِكْتِئَاب üzüntü, stres اِكْتَسَبَ edindi, kazandı أَكْلاَت yiyecekler أَلْعَاب oyuncaklar اِلْتِوَاء burkulma أَلْف bin (rakam) أُلْقِيَ atıldı الكُرَة الطَّائِرَة voleybol اِمْتِلاَك sahip olmak اِمْرَأَة kadın أُنَادِي çağırıyorum اِنْتِخَاب (oyla) seçme اُنْتُخِبَ (oyla) seçildi أَنْتُمْ siz (eril) أَنْتُمَا siz (ikil) اِنْتَهَزَ الفُرْصَة fırsat kolladı انْدَهَشَ şaşırdı أَنْدِيَة kulüpler أَنْسَب daha uygun اُنْشِدَت القَصَائِد şiirler okundu أَنْف burun اُنْقُرْ tıkla اِنْهَزَمَ yenildi أَهْدَاهُمَا onlara (ikil) hediye etti أَهْل كَرَم cömert, misafirperver أَهَمّ daha önemli |
|
![]() |
|
arapçaöğretmen
أَوَاخِر –in sonları أَوَاسِط –in ortaları أَوَّل مَرَّة ilk kez أُولَى القِبْلَتَيْن iki kıblenin ilki أَيَّار، مَايُو mayıs آيْسِكرِيم dondurma أَيْلُول، سَبْتَمْبر eylül |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |