![]() |
Onlinearabic.net Anasayfası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
www.arapcasozluk.net & www.qamoosturki.net | |
![]() |
|
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
OFLU_HOCA
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11Şubat2008 Konum: Zonguldak Gönderilenler: 710 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18Eylül2008 Saat 23:13 |
Cahdi =?
mustağrak=?
Nefyi =?
Te'kidi =?
Bina-i merre =?
Bina-i nevi =?
Tafdil = ?
Teaccübi evvel =? Teaccübi sani =?
Anlamlarını bi zahmet yazarsanız çok memnun olurum..şimdiden ALLAH RAZI OLSUN.. |
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11Şubat2008 Konum: Zonguldak Gönderilenler: 710 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
scelik
Moderator ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Konum: Rize Gönderilenler: 7217 ![]() |
Orjinalini yazan: OFLU_HOCA
Henüz =? بَعْدُ; henüz;
أَنَا لَمْ أَذْهَبْ بَعْدُ Henüz gitmedim.
|
|
الطالب المجتهد
|
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
sağolasın... bişe daha o yazdığının okunuşu "ba'den" mi ? |
|
![]() |
|
lazhoca
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11Ağustos2008 Konum: Trabzon Gönderilenler: 896 ![]() |
OFLİM BAKALIM EĞER SAATLERİ BANA UYARSA BİR ARAPÇA KURSU VAR ORAYA YAZILACAM.İNŞALLAH FAYDALI OLUR VE BANA UYAR...
|
|
Haksizlik karsisinda egilmeyiniz;çünkü hakkinizla beraber SEREFINIZI de kaybedersiniz... (hz.ALI [r.a] ) |
|
![]() |
|
lazhoca
Faal Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11Ağustos2008 Konum: Trabzon Gönderilenler: 896 ![]() |
BA'DEN OLMALI GALİBA.MEFUL OLDUĞUNDAN DOLAYI HOCAM DOĞRU MUYUM ???
|
|
Haksizlik karsisinda egilmeyiniz;çünkü hakkinizla beraber SEREFINIZI de kaybedersiniz... (hz.ALI [r.a] ) |
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
İnşaallah olur yahu bende emsile ye bi göz atıyorum ama bakalım nereye kadar gidebilecem kendi başıma
![]() mubarek Arapçayı öğrenelim ki karderlerimize yardımcı olalım..
|
|
![]() |
|
lazhoca
AYNEN BAKALIM.HMM DEMEK EMSİLE OKUYON HEE.BEN OKUMUŞTUM ONLARI LİSEDE EMSİLE,BİNA,MAKSUT,AVAMİL,İSA ĞOCİ,VE DİĞER İKİ KİTAP,İZHAR VE KUDURİ BUNLARDI GALİBA...
|
|
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
iyi maşaallah subhanallah sen baya bi yol almışsın ben henüz yolun başında bile değilim...
|
|
![]() |
|
scelik
Moderator ![]() ![]() Yabancılar için Türkçe Öğrenimi Kayıt Tarihi: 01Ekim2006 Konum: Rize Gönderilenler: 7217 ![]() |
Orjinalini yazan: OFLU_HOCA
Muzari = ? Cahdi =?
mustağrak=?
Nefyi =?
Te'kidi =?
Bina-i merre =?
Bina-i nevi =?
Tafdil = ?
Teaccübi evvel =? Teaccübi sani =?
Anlamlarını bi zahmet yazarsanız çok memnun olurum..şimdiden ALLAH RAZI OLSUN.. مُضَارِع; şimdiki zaman; geniş zaman;
جَهْد المُسْتَغْرَقِ; Başına لَمَّا geçen fiili muzariye Cahdi Mustağrak adı verilip Türkçeye “dili geçmiş” veya “mişli geçmiş zamanın olumsuzu” ile tercüme edilir. Ancak bu tercüme üzerine “Daha, hala, şimdiye kadar” kelimelerinden birisi ilave edilir.
نَفْي; olumsuz;
تَأْكِيد; pekiştirme; tekit;
بِنَاء المَرَّة; tam emin değilim ama "bir defa işlenilen kalıp ifadesi", bir defa yapılan kalıp ifadesi" gibi anlamlara gelebilir!
بِنَاء النَّوْء; tam emin değilim ama "çeşit, tür bildiren kalıp ifadesi" gibi anlamlara gelebilir!
تَفْضِيل; yeğleme; saygınlık; tercih;
تَعَجُّبُ الأَوَّلِ; tam emin değilim ama "ilk şaşma" anlamına gelebilir!
تَعَجُّبُ الثَّانِي; tam emin değilim ama "ikinci şaşma" anlamına gelebilir!
|
|
الطالب المجتهد
|
|
![]() |
|
lazhoca
AZMETTİN Mİ OLUR BE KARDEŞİM.AZMİN ELİNDEN NE KURTULMUŞ Kİ... |
|
|
![]() |
|
lazhoca
SÇELİK HOCAM EYWALLAH,ALLAH RAZI OLSUN... HOCAM BU AÇILAN KURS FAYDALI OLUR DEĞİL Mİ ? GİTSEM Mİ???
|
|
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
Alalh razı olsun sağolsın...
|
|
![]() |
|
fatımatülahsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18Ağustos2008 Konum: Samsun Gönderilenler: 0 ![]() |
s.aبِنَاء المَرَّةbılgım kadarıyla :bir kere ,bır defa demek. بِنَاء النَّوْء; (bir türlü )demek mesela bır kac kısının farklı türde bırıne yardım etmesı gbı.Bı tur kalıp.تَعَجُّبُ الأَوَّلِ ılk sasırma mesela a!gercektenmı? تَعَجُّبُ الثَّانِيdaha fazla sasırma aaaaaa!! cıddımısın olmaz artık yanı :)gıbı. تَأْكِيدise bı seyı 2 kere tekrar tekrar söylemek dıye bılıyorum .allaha emanet olun
|
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
|
|
![]() |
|
fatımatülahsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18Ağustos2008 Konum: Samsun Gönderilenler: 0 ![]() |
aminnn
![]() |
|
![]() |
|
OFLU_HOCA
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |